حسد- مجاهده با نفس (چهل حدیث) :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
کپی‌رایت

حسد- مجاهده با نفس (چهل حدیث) حسد- مجاهده با نفس (چهل حدیث)

دوشنبه, ۱۴ شهریور ۱۳۸۴، ۰۲:۴۴ ق.ظ

حسد

حسد حالتی است نفسانی که صاحب آن آرزوی سلب کمال و نعمت برای غیر خود می‌کند چه آن نعمت را دارا باشد و چه آن را نداشته باشد.

اسباب حسد بسیار است ولی عمده‌ی آن به ذلت نفس بر می‌گردد. همان‌طور که انسان در خود کمالی دید و غیر خود را فاقد آن کمال، در او حالت غرور و ترفع و تکبر پیدا می‌شود، وقتی غیر خود را کامل دید، در او حالت ذلت و شکست ایجاد می‌شود که از عوامل حسد می‌باشد.

علامه مجلسی(ره) می‌فرماید: اسباب حسد در هفت چیز است:

۱. عداوت و دشمنی

۲. تعزز (اگر انسان بداند که دیگری به واسطه‌ی نعمتی که دارد بر او تکبر کند و او طاقت کبر و فخر را نداشته باشد.)

۳. کبر

۴. تعجب (تعجب کند که دیگران نعمت بزرگی را دارند و او ندارد)

۵. خوف

۶. حب ریاست

۷. خبث طینت (کسی را نتواند در نعمت ببیند)

یکی از راه‌های علاج حسد این است که نسبت به کسی که به آن حسد می‌ورزی اظهار محبت کنی هر چند که با تکلف و سختی باشد. نفس تو را به اذیت و توهین به او وادار می‌کند و تو به مخالفت با نفس به او ترحم کن و او را تجلیل نما. زبان را به ذکر خیر او وادار کن. این‌ها در اول امر سخت است و شاید تعاریف غیرواقع باشد، اما چون قصد اصلاح نفس را داری بالاخره به حقیقت نزدیک می‌شود و تکلف کمتر می‌گردد که خداوند متعال وعده فرمودند مجاهدان را هدایت کند و آن‌ها را به الطاف مخفی خود نزدیک گرداند.

 

ادامه دارد...

 

 

* این پست توسط آقای عارف در کیمیای میهن‌بلاگ ثبت شده است، که بیان نتوانسته در انتقال آرشیو کیمیا به اینجا نام نویسنده را با خودش بیاورد. تاریخ ویرایش: سه‌شنبه ۱۳۹۸/۰۱/۰۶

  • ناصر دوستعلی

حسد

عارف

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه