CSS Menu Expand Css3Menu.com

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

قالب فارسی
بنر 7

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

منوها بازشونده هستند، کلیک کنید!
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. اگر فقط برای خواندن چرندیات بنده اینجا آمده‌اید، یا دست‌نوشته‌ها را از منوی وبلاگ ببینید یا به این آدرس سر بزنید: ndoustali.blog.ir
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از منوی آبشاری و مخصوصا کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از زیرمنوی به بهانه‌ی شعر استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۱۵۰ در ۴۰۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

بخش‌های ویژه
می‌خواهم کمک کنم
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
  • ۳۰ مرداد ۹۸، ۱۳:۱۵ - ارام
ترجمه‌ی کیمیا به دیگر زبان‌ها
لوگوها
امکانات
filesell

چرا قرآن گوشت خوک را حرام شمرده است ؟

چهارشنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۸، ۰۲:۴۵ ب.ظ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              سلام ! ثبت این موضوع چندان به آنفولانزای خوکی شایع و غیر شایع در جهان مربوط نیست ؛ چرا که ظاهرا آنفولانزای خوکی بیشتر از اینکه خوکی باشد سیاسی است ؛ الله اعلم . مطلبی بود که توجه کیمیا رو به خودش جلب کرد ، گو اینکه بعد از مطالعه ، چندان قوی به نظر نرسید ، اما به هر حال قطعا برای عده ای مفید فایده خواهد بود . این نوشته را بی کم کاست و تغییر ، از منبعی که در انتها ذکر و لینک شده نقلش می کنم . موفق باشین . یاعلی  قرآن کریم ، انواع غذاها را که برای جسم و روح انسان مفید بوده و ذائقه ‌ی او را نیز ارضاء کرده حلال شمرده است ، و از طرفی انسان را از خوردن غذاهای مضر و پلید نهی می‌کند . ممنوعیت از غذاهای غیر بهداشتی و تنفرآمیز یکی از خدمات دین الهی به بشریت است ، زیرا در شرایطی که میکروب کشف نشده بود و اثرات غذاهای پلید در بوجود آوردن بیماری‌ ها روشن نبود ، آنها را ممنوع اعلام کرده و این خدمت بزرگی در جهت سلامتی انسان‌ ها می‌باشد . یکی از حیوان ‌هایی که مصرف گوشت آن در فهرست غذاهای حرام قرار گرفته است گوشت خوک می‌باشد که در قرآن از آن به « لحم خنزیر » یاد شده است : « إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِیرِ وَ... » ؛خدا ، تنها ( خوردن ) مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که به هنگام سربریدن نام غیرخدا بر آن بانگ زده شده حرام کرده است . که مضمون این آیه ، در چهار سوره ‌ی قرآن آمده است و علت تاکید قرآن بر این مطلب ، همان اهمیت موضوع و خطرات جسمی و روحی مصرف گوشت خوک و نیز آلودگی جامعه‌ی بشری به آن است که هنوز در برخی کشورهای جهان به ویژه اروپا و آمریکا گوشت خوک جزء غذاهای رسمی آنها قرار دارد . حال می خواهیم به حکمت حرام شمردن گوشت خوک بپردازیم : برخی صاحب نظران در مورد حرمت گوشت خوک به برخی از حکمت‌ های قرآن اشاره کرده‌اند که بعضی از آن موارد را در اینجا می‌آوریم و برای آگاهی بیشتر از این موضوع منابعی را جهت مطالعه معرفی می‌کنیم : در مورد فلسفه ‌ی حرمت گوشت خوک از دو جهت می‌توان سخن گفت : الف . تأثیرات روحی و روانی گوشت خوک خوک حتی نزد اروپائیان که از گوشت آن می‌خورند سمبل بی‌ غیرتی است و حیوانی کثیف است . خوک در امور جنسی فوق العاده بی‌تفاوت و لا أبالی است و علاوه بر تأثیر  غذا در روحیات که از نظر علمی ثابت شده است ، تاثیر این غذا در خصوص لاأبالی گری در مسائل جنسی مشهود است . یکی از نویسندگان می‌ نویسد : خوک غیرت ناموسی ندارد و جفت خود را در معرض خوک‌ های نر دیگر قرار می‌دهد و حتی از این کار لذت هم می‌برد ، که این صفات در گوشتش هم تاثیراتی دارد از این جهت اشخاصی که از آن تغذیه می‌کند همان صفات و اخلاق رذیله را پیدا می‌کنند . ب . ضرر های بهداشتی و بیماری ‌هایی که توسط خوک به انسان منتقل می‌شود .  برخی بیماری ‌ها هستند که از جمله عوامل ابتلای به آن ها گوشت خوک است و استفاده از گوشت خوک در ایجاد آنها موثر است : 1- اسهال خونی 2- یرقان عفونی 3- انتامیب هیستولتیک ، که انسان را به اسهال آمیبی مبتلا می‌نماید ؛ 4- بیماری شبه باد سرخ که در انسان به صورت لکه‌های سرخ و دردناک توأم با سوزش شدید روی دست‌ ها ظاهر می‌شود ؛ 5 - تصلب شرایین ـ درد های مفصلی و مسمومیت‌ ها و علت آن میزان زیاد چربی و اسیداوریک موجود در گوشت خوک می‌باشد . 6- خوک از خوردن چیزهای پلید حتی مدفوع خودش باکی ندارد ، لذا معده ‌اش لانه ی اقسام میکروب‌ هاست که به گوشت و خون و شیرش هم سرایت می‌کند . اما برخی بیماری ‌ها تنها علت آن ، خوردن گوشت خوک است از جمله : 1-  « کرم کدوی خوک » که در عضلات و مغز خوک یافت می‌شود که انسان را دچار نارسائی‌ هایی در دستگاه گوارش می‌کند . 2- «  تری شینوز » این نیز کرم دیگری است که باعث خراشیدن و التهاب جداره امعاء و پیدایش جوش‌ ها و دمل ‌های پراکنده در تمام بدن و درد شدید عضلانی و سختی تنفس و ناتوانی در سخن گفتن و جویدن غذا و ... می‌شود که تا به حال درمانی برایش پیدا نشده است . 3 - استفاده از گوشت خوک ، به علت ثقیل الهضم بودن معده را به زحمت می‌ اندازد . ناگفته نماند که در کشور های اسلامی در اثر مبارزه ‌ی جدی اسلام ، گوشت این حیوان مصرف نمی‌شود و لذا پیامد های آن نیز کمتر به چشم می‌آید ، اما در کشورهای غربی اروپا ، آمریکا این ممنوعیت اعمال نمی‌شود ولی با این حال بسیاری از مردم از مصرف آن دوری می‌گزینند ؛ حتی در برخی از کشورها مثل برخی قسمت‌ های روسیه در اثر شیوع بیماری‌ های مربوط به گوشت خوک ( کرم ترکین یا ترشین ) مصرف گوشت آن را ممنوع اعلام کرده‌ اند و همچنین بیماری کرم کدوی خوک به صورت گسترده در جهان منتشر شده و در کشورهای اسلامی که گوشت خوک مصرف نمی‌کنند به ندرت دیده می‌شود . نتیجه : حکمت تحریم گوشت خوک را می‌توان پیشگیری از زیان مترتب بر گوشت خوک شمرد . ولی این ضرر های بهداشتی و اخلاقی فقط می‌تواند به عنوان فلسفه و حکمت این حکم مطرح شود ـ نه علت انحصاری آن ـ و هنوز باید منتظر کشفیات جدید علمی در این باره باشیم . پس حرام‌ ها و حلال ‌های خداوند دارای مصلحت ‌ها و حکمت ‌هایی است که با پیشرفت علوم بدان ‌ها  بیشتر پی می‌ بریم . به عبارت دیگر قرآن به برخی نکات اشاره می‌کند که علوم پزشکی و عقل آدمیان در صدر اسلام آنها را کشف نکرده بود که نمونه ‌ی آن همین تحریم گوشت خوک است که به برخی از مضرات و حکمت‌ های آن اشاره شد .   منابع جهت مطالعه بیشتر: -          تفاسیر قرآن ذیل آیه‌ های یاد شده از جمله نمونه ، ج 1 ، ص 586 . -          پژوهشی در اعجاز علمی قرآن ، دکتر محمد علی رضایی اصفهانی . -          طب در قرآن ، دکتر عبد الحمید دیاب و دکتر احمد قرقوز . -          اسلام پزشک بی‌دارو ، احمد امین شیرازی . -          آموزه ‌های تندرستی در قرآن ، حسن رضا رضایی . -          بقره / 173 ، مائده / 3 ، انعام / 145 ، نحل / 115 . -          تفسیر نمونه ، ج 1 ، ص 586 . -     فلسفة احکام ، احمد اهتمام ، ص 162 ، به نقل از پژوهشی در اعجاز علمی قرآن ، دکتر محمد علی رضایی ‌اصفهانی ، ص 321 ، ج 2 . -          طب در قرآن ، دکتر عبد الحمید دیاب و دکتر قرقوز ، ص 146 ـ 147 . -          فلسفة احکام ، ص 161 ـ 162 .   منبع        
  • ناصر دوستعلی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
مهم! با توجه به اینکه امکان پاسخ به نظرات خصوصی وجود ندارد لذا در صورت تمایل برای دریافت پاسخ، نظر خود را به صورت خصوصی ارسال نفرمایید. با تشکر!
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی








هدایت به بالای صفحه

تصویر ثابت