انتخابات
يكشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۴۶ ب.ظ
*
بی تردید رمز بقای انقلاب اسلامی همان رمز پیروزی است ، و رمز پیروزی را ملت می داند و نسل های آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلی آن : انگیزه ی الهی و مقصد عالی حکومت اسلامی ، و اجتماع ملت در سراسر کشور با وحدت کلمه برای همان انگیزه و مقصد .
اینجانب به همه نسل های حاضر و آینده وصیت می کنم که اگر بخواهید اسلام و حکومت الله برقرار باشد و دست استعمار و استثمارگران خارج و داخل از کشورتان قطع شود ، این انگیزه ی الهی را که خداوند تعالی در قرآن کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید و در مقابل این انگیزه که رمز پیروزی و بقای آن است ، فراموشی هدف و تفرقه و اختلاف است ...
***
برداران ! شما این اوراق را قبل از مرگ من نمی خوانید . ممکن است پس از من بخوانید ؛ در آن وقت من نزد شما نیستم که بخواهم به نفع خود و جلب نظرتان برای کسب مقام و قدرتی با قلب های جوان شما بازی کنم . من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید ، علاقه د ارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید و از خداوند غفور می خواهم که شما را به راه مستقیم انسانیت هدایت کند و از گذشته ی ما و شما با رحمت واسعه خود بگذرد . شماها نیز در خلوت ها از خداوند همین را بخواهید ، که او هادی و رحمان است .
***
و وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات ، چه انتخابات رییس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخابات خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر ، در صحنه باشند و اشخاصی که انتخاب می کنند روی ضوابطی باشد که اعتبار می شود . مثلا در انتخابات خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر توجه کنند که اگر مسامحه نمایند و خبرگان را روی موازین شرعیه و قانون انتخاب نکنند ، چه بسا خساراتی به اسلام و کشور وارد شود که جبران پذیر نباشد . و در این صورت همه در پیشگاه خداوند متعال مسئول می باشند .
از این قرار ، عدم دخالت ملت از مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و کشاورز و کارگر و کارمند ، همه و همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام می باشند ، چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آتیه ، و چه بسا در بعض مقاطع ، عدم حضور و مسامحه ، گناهی باشد باشد که در راس گناهان کبیره است . پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد ، و الا کار از دست همه خارج خواهد شد . و این حقیقتی است که بعد از مشروطه لمس نموده اید و نموده ایم . چه هیچ علاجی بالتر و والاتر از آن نیست که ملت در سرتاسر کشور در کارهایی که محول به اوست بر طبق ضوابط اسلامی و قانون اساسی انجام دهد ، و در تعیین رییس جمهور و وکلای مجلس با طبقه ی تحصیلکرده ی متعهد و روشنفکر با اطلاع از مجاری امور و غیر وابسته به کشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی مشورت کرده و با علما و روحانیون با تقوا و متعهد به جمهوری اسلامی نیز مشورت نموده ، و توجه داشته باشند رئیس جمهور و وکلای مجلس از طبقه ای باشند ، که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند ، نه از سرمایه داران و زمینخواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذت و شهوات که تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمی توانند بفهمند .
قسمت های از وصیتنامه سیاسی – الهی حضرت امام خمینی (ره)
*
و قسمتی از وظایف ریاست جمهوری ، تعریف شده در قانون اساسی :
اصل یکصد و سیزدهم
پس از مقام معظم رهبری رئیس جمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و تنظیم روابط قوای سه گانه و ریاست قوه مجریه را جز در اموریکه مستقیما به رهبری مربوط می شود بر عهده دارد .
اصل یکصد و پانزدهم
رئیس جمهمور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد :
ایرانی الاصل ، تابع ایران ، مدیر و مدبر ، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی ، مومن و معتقد به مبانی جمهموری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور
اصل یکصد و هجدهم
مسئولیت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری طبق اصل نود و نهم بر عهده شواری نگهبان است ولی قبل از تشکیل شورای نگهبان بر عهده انجمن نظارتی است که قانون تعیین می کنند .
اصل یکصد و بیست و یکم
رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی در جلسه ای که با حضور رئیس دیوانعالی کشور و اعضای شورای نگهبان قانون اساسی تشکیل می شود به ترتیب زیر سوگند یاد می کند و سوگند نامه را امضاء می نماید .
بسم الله الرحمن الرحیم
" من بعنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران بخداوند قادر متعال سوگند یاد می کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که بر عهده گرفته ام بکار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور ، ترویج دین و اخلاق ، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هر گونه خود کامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم . در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیغمبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام قدرتی را که ملت بعنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آنرا به منتخب ملت پس از خود بسپارم . "
اصل یکصد و بیست و دوم
رئیس جمهور در حدود اختیارات و وظایف خویش در برابر ملت مسئول است ؛ نحوه رسیدگی به تخلف از این مسئولیت را قانون معین می کند .
اصل یکصد و بیست و پنجم
امضای عهد نامه ها ، مقاوله نامه ها ، موافقت نامه ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها و همچنین امضای پیمانهای مربوط به اتحادیه های بین المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رییس جمهور یا نماینده قانونی اوست .
اصل یکصد و بیست و ششم
تصویبنامه ها و آیین نامه های دولت پس از تصویب هیات وزیران به اطلاع رئیس جمهور می رسد و در صورتی که آنها را بر خلاف قوانین بیابد با ذکر دلیل برای تجدید نظر به هیات وزیران می فرستد .
*
سلام
...
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل !
...
یاعلی