بر بال قلم ( بخش بیست و ششم ) :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
  • ۵ فروردين ۰۴، ۲۰:۲۱ - خرید بازی ps4 و ps5 | پی اس سنتر
    👌👌👌
  • ۱۷ شهریور ۰۳، ۱۷:۴۶ - آلاء ..
    🙏
کپی‌رایت

بر بال قلم ( بخش بیست و ششم )

چهارشنبه, ۲ آذر ۱۳۸۴، ۰۴:۳۲ ق.ظ
بررسی بافتار نوشته « ارتباط منطقی بین اجزای درونی و تار و پود نوشته » را بافتار می گوییم .معمولا هر نوشته را می توان در سه بخش اصلی سامان داد : مطلع , متن , مقطع .یک . مطلع :مطلع , سر آغاز نوشته است که می توان آن را با نامی دلخواه همچون در آمد و مقدمه نامید و گاه نیز برای آن نامی ننهاد , بلکه آن را تنها در بند ( =  پاراگراف ) یا بندهای آغازین آورد . « حسن مطلع » یا « خوب آغازی » از ویژگی های نوشته استوار است و سبب می شود که خواننده به سوی آن جلب گردد .انواع مطلع :-          نوشته های با مقدمه : مطلع مقدمه ای بر متن است .-          نوشته های بی مقدمه : مطلع جزء آغازین متن اصلی است .-          نوشته های از میانه : مطلع جزء میانی متن اصلی است .دو . متن :نویسنده جان کلام و اصل موضوع را در بخشی به نام « متن » عرضه می کند . متن به منزله استخوان بندی نوشته است . در این بخش است که نویسنده باید همه نیروی خویش را به کار گیرد تا با بهره وری از قدرت تفکر و تخیل , صورتهای ذهنی خویش را در قالب الفاظ و تعابیری مناسب بریزد . در تنظیم متن , پاراگراف بندی مهم ترین کار است .سه . مقطع :در بخش پایانی یا مقطع , نویسنده پیام مطلوب خویش را به خواننده می رساند . بنابراین , آن گاه می توان به نوشته پایان داد که مطلب به اندازه کافی پرورانده شده و خواننده در انتظار نتیجه گیری باشد . از آنجا که بیشتر خوانندگان از همین بخش پایانی به مقصود نویسنده دست می یابند , عبارات این بخش باید زیبا , دلنشین و رسا و گویا و هرگز در قالب های نخ نما شده و کلیشه ای و خسته کننده عرضه نشوند .انتخاب عنوان مناسب :شش شیوه موفق انتخاب عنوان :1 -  استفاده از آیات قرآن , خواه از عین الفاظ آنها و خواه از واژه های برگرفته آن ها , مانند نون والقلم ( داستانی از جلال آل احمد ) و تنفس صبح ( مجموعه شعری از قیصر امین پور )2 – انتخاب مصراع یا بخشی از یک شعر , مانند چون سبوی تشنه ( کتابی از دکتر محمد جعفر یاحقی ) و بحر در کوزه ( کتابی از دکتر عبد الحسین زرین کوب ) و تماشاگه راز  ( کتابی از استاد شهید مرتضی مطهری )3 -  گزینش یک مثل , مانند از ماست که بر ماست ( داستانی از محمد علی جمال زاده ) 4 – انتخاب تعابیر متناقض نما , مثل روشنتر از خاموشی ( یک مجموعه شعر معاصر )5 – استفاده از قلب و عکس , مثل آزادی مجسمه ( سفر نامه ای از دکتر محمد علی اسلامی ندوشن )6 – به کار بردن یک سوال , مانند مزار زهرا (س) کجاست ؟
  • ناصر دوستعلی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه