جمله‌ی تنزیلیه چیست؟ :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
  • ۱۷ شهریور ۰۳، ۱۷:۴۶ - آلاء ..
    🙏
کپی‌رایت

جمله‌ی تنزیلیه چیست؟ جمله‌ی تنزیلیه چیست؟

دوشنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۰۱:۵۰ ق.ظ

سلام

امیدوارم دوست عزیزی که چند وقت پیش با خواندن مطلب «انواع جمله» توضیح بیشتری درباره‌ی «جمله‌ی تنزیلیه» می‌خواستند و بنده آن را بلد نبودم، خواننده‌ی این چند خط باشند.

بعد از اینکه از جستجوی این عنوان –جمله‌ی تنزیلیه- در نت و منابع ادبیات عرب چیزی عایدم نشد، سوال ایشان را از چند تن از استاتید پرسیدم. کامل‌ترین جواب را جناب آقای دکتر حسین رهنمایی فرمودند که عینا در ادامه می‌آید:

«این طور که از متن بر می‌آید (و من هم تا حالا این اسم را نشنیده بودم) منظورش عبارت‌هایی است که از نظر ظاهر، جمله نیستند (مبتدا و خبر یا فعل و فاعل) اما محتوای آن‌ها، کار یک جمله را می‌کنند، لذا نازل‌منزله‌ی یک جمله حساب می‌شوند (تنزیل یعنی همین).

مثلا «یاعلی» که نازل‌منزله‌ی جمله‌ی «ادعو علیاً» است؛ «سبحان الله» (که فقط دو تا اسم است) نازل‌منزله‌ی جمله‌ی «سَبَّحتُ اللهَ تَسبیحاً» است و «صبرٌ جمیلٌ» که صفت و موصوف است و در جایگاه جمله‌ی «أصبِرُ صَبراً جَمیلاً» است و...»

نکته‌ی مشترک موجود در تمامی جواب‌هایی که از چند استاد ادبیات عرب دریافت کردم، این بود که عنوان «جمله‌ی تنزیلیه» را تا به حال ندیده‌اند. بنده فکر می‌کنم جعل این عنوان در ذیل تقسیم‌بندی جملات، از ابداعات استاد سیدمحمد حسینی‌نیا باشد؛ والله اعلم.  

والسلام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه