خریدار گمراهی؛ روزی یک آیه: سورهی مبارکهی لقمان، آیهی ۶
آیهی شمارهی ۶ از سورهی مبارکهی لقمان
خریدار گمراهی
متن آیه:
وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْتَرِی لَهْوَ الْحَدِیثِ لِیُضِلَّ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ بِغَیْرِ عِلْمٍ وَ یَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِکَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِینٌ
ترجمهی آیه:
و بعضی از مردم سخنان بیهوده را میخرند تا مردم را از روی نادانی، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهی را به استهزا گیرند؛ برای آنان عذابی خوارکننده است!
تفسیر کوتاه:
از دیدگاه اسلام، آهنگهایى که متناسب با مجالس فسق و فجور و گناه باشد و قواى شهوانى را تحریک نماید، حرام است، ولى اگر آهنگى مفاسد فوق را نداشت، مشهور فقها مىگویند: شنیدن آن مجاز است.
امام باقر علیهالسلام فرمود: غنا، از جمله گناهانى است که خداوند براى آن وعدهى آتش داده است، سپس این آیه را تلاوت فرمود: «و من النّاس من یشترى لهو الحدیث...»( کافى، ج۶، ص۴۳۱.) بنابراین غنا، از گناهان کبیره است، زیرا گناه کبیره به گناهى گفته مىشود که در قرآن به آن وعدهی عذاب داده شده است.
در سورهى حج مىخوانیم: «و اجتنبوا قول الزّور»(حج/۳۰) از سخن باطل دورى کنید. امام صادق علیهالسلام فرمود: «مراد از «قول زور» آوازهخوانى و غناست».(«زور» به معناى باطل، دروغ و انحراف از حقّ است و غنا، یکى از مصادیق باطل است.)
از امام صادق و امام رضا علیهماالسلام نیز نقل شده که یکى از مصادیق «لهو الحدیث» در سورهى لقمان، غنا مىباشد.
در روایات مىخوانیم (این روایات در ابواب حرمت غنا در مکاسب محرّمه و کتب روایى آمده است):
* غنا، روح نفاق را پرورش مىدهد و فقر و بدبختى مىآورد.
* زنان آوازهخوان و کسى که به آنها مزد مىدهد و کسى که آن پول را مصرف مىکند، مورد لعنت قرار گرفتهاند، همان گونه که آموزش زنان خواننده حرام است.
* خانهاى که در آن غنا باشد، از مرگ و مصیبت دردناک در امان نیست، دعا در آن به اجابت نمىرسد و فرشتگان وارد آن نمىشوند.(میزان الحکمه)
* منبع: سایت انجمن گفتگوی دینی