شهید مرتضی مطهری :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
کپی‌رایت

شهید مرتضی مطهری شهید مرتضی مطهری

پنجشنبه, ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۳۹ ب.ظ

بی‌گمان یکی از موثرترین افراد در  تبلور شخصیت علمی من و بسیاری از نیروهای مذهبی و انقلابی در دهه‌های نخست بعد از انقلاب شهید مطهری است. بعید است در میان چهره‌های شاخص فرهنگی - مذهبی و حتی سیاسی - اجتماعی نیم‌قرن اخیر کسی را بیابیم که با آثار شهید مطهری آشنا نباشد.

آثار مطهری دارای ویژگی‌هایی است که تک‌تک آن در آثار دیگران هم باشد اما جمع آن احتمالا فقط در آثار او یافت می‌شود.

مطهری مجتهد بود و با زیر و زبر فقه و اصول فقه آشنا بود و نظام تقنین اسلامی را به خوبی می‌شناخت.

مطهری فیلسوف بود؛ این توانایی باعث می‌شد وی بر جنبه‌های عقلی تعالیم اسلام اشراف بی‌نظیر بیابد و به خوبی توانایی  تحلیل آموزه‌های اسلامی را داشته باشد.

مطهری اهل عرفان و سیر و سلوک و ذکر و ورد و مناجات نیمه‌شبان و گریه‌های سحری بود. او از مناجات لذت می‌برد و به تمام معنا از دین‌داری خود لذت می‌برد.

مطهری درد دین داشت و بر خلاف بسیاری از شخصیت‌های حوزوی هم‌عصر خود  به جای پرداختن به مباحث فقهی تکراری که صدها بار موضوع تدریس و تحقیق محققان و عنوان ده‌ها درس خارج حوزه‌ها بود به حل مسائلی پرداخت که در جامعه‌ی ایران در دهه‌های سی، چهل و پنجاه، ذهن جوانان را به خود مشغول ساخته بود. او برای پاسخ‌گویی به مشکلات و حل معضلات علمی و دینی از انجام سخنرانی در جلسات مذهبی، گفتگوی علمی با اقشار تحصیل‌کرده‌ی دانشگاهی، شرح و تدریس سخت‌ترین متون فلسفی تا نگارش مقالات در مجلات عمومی و نوشتن کتاب داستان، ابایی نداشت.

عمق علمی آثار علمی، مانع روان‌نویسی وی نبود چندان که تفاوت چندانی میان دست‌نوشته‌ها و سخنرانی‌های پیاده‌شده‌اش از حیث روانی به چشم نمی‌خورد و هر دو دسته برای خوانندگان آثار او عمیق و لذت‌بخش هستند.

مطهری این شانس را پیدا کرد که آثارش از سوی امام خمینی بلااستثناء آموزنده و روان‌بخش معرفی شود و شاید شانس نسل انقلاب بود که تحت تاثیر توصیه‌ی امام خمینی (ره) و جانشین او آیت‌الله خامنه‌ای به خواندن آثار او تشویق و از چشمه‌ی پرفیض آثار او سیراب گشتند.

با همه‌ی این‌ها، شهادت مطهری اذهان نسل‌های بعد از انقلاب که درگیر مشکلات و معضلات فکری جدید گردیده بودند را از شنیدن پاسخ‌های علمی آن شهید بی‌بهره ساخت. با این حال به نظر من چشمه‌ای که مطهری با قلم و قدم خود آفرید تا سال‌ها و یا قرن‌ها به جوشش خود ادامه خواهد داد.

به سهم خودم سال‌گرد شهادت این انسان بزرگ را به همه‌ی علاقه‌مندان به مطالعات دینی تبریک و تسلیت می‌گویم.

 

حسین رهنمایی

 

* این متن عینا از کانال تلگرامی دکتر حسین رهنمایی بدون هیچ تغییری و فقط با ویرایش تایپی، نقل شده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه