معراج‌السعادة: نقش مرحوم حاج ملااحمد نراقی در جنگ دوم با روسیه‌ی تزاری :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
  • ۱۷ شهریور ۰۳، ۱۷:۴۶ - آلاء ..
    🙏
کپی‌رایت

مرحوم نراقی در عهد قاجاریه و در دوران پادشاهی فتحعلی شاه قاجار می‌زیسته [است]. دوره‌ی قاجاریه از شگفت‌انگیزترین ادوار تاریخ ایران است. دوره‌ای است که قدرت‌های بزرگ جهان از اقصی‌نقاط دنیا به علل گوناگون، چشم به آن دوخته بودند و ایران مرکزی شده بود که تمام قدرت‌ها دور آن دایره زده بودند(۹).

روس‌ها قسمتی از نواحی شمالی ایران را اشغال کرده، و به بدترین وضع با اهالی آن‌جا رفتار می‌کردند. پس از شکست ایران در جنگ‌های اول با روسیه (۱۲۳۰ مطابق با ۱۸۱۵ میلادی) و از دست دادن برخی از ولایات و نقاط سرحدی ایران و بدرفتاری روس‌ها با سکنه‌ی آن نواحی، در مردم حالت انتقام‌جویی و آمادگی برای مقابله فراهم شد.

مؤلف کتاب «تاریخ سیاسی و دیپلماسی» در این زمینه می‌نویسد: «اجحافات و رفتار بی‌رویه‌ی مامورین دولت روس که باعث تنفر مردم در ایالات متصرفه گردیده و از همان سال ۱۲۳۰، سکنه‌ی این نواحی را تکان داد و بالاخره در سال ‌۱۲۴۱ مبدل به یک شورش و هیجان عمومی گردید»(۱۰) «... ظلم و فجایع دولت روسیه علمای مسلمان را در مشاهد متبرکه سخت مضطرب و نگران ساخته بود...»(۱۱)

افکار مردم به حد اعلا بر ضد روسیه تهییج شده بود. ملت و روحانیون و اغلب زمام‌داران، تقاضای اعلان جنگ بر ضد دولت روسیه داشتند. در تاریخ ۵ ذیحجه‌ی ۱۲۴۱ (۱۱ ژوئیه ۱۸۲۹) «آقا سیدمحمد مجتهد» به همراهی یک‌صد تن از روحانیون وارد سلطانیه شد. دسته‌ی دیگری از اهالی به سرپرستی «ملااحمد نراقی» نزد فتحعلی‌شاه آمدند و به تظاهرات پرداختند(۱۲) و نتیجه این شد که: در اثر حمله‌ی نیروهای ایران به قوای روس که از ذیحجه‌ی ۱۲۴۱ تا آخر محرم ۱۲۴۲ انجام گرفت، تمام نواحی که مطابق «معاهده‌ی گلستان» تسلیم روس‌ها شده بود از جانب قوای ایران اشغال گردید.

 

پی‌نوشت‌ها:

۹. مقدمه‌ی کتاب دیپلماسی ایران، جلد دوم.

۱۰. جلد ۱، صفحه‌ی ۲۰۰.

۱۱. همان مدرک، صفحه‌ی ۲۰۶.

۱۲. همان مدرک، صفحه‌ی ۲۰۶.

 

 

* منبع: معراج السعادة؛ احمد بن محمدمهدی ملااحمد نراقی

* کتاب صوتی این اثر گران‌سنگ در دست تولید است به زودی ارائه خواهد گردید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه