پرسمان حقوقی (۲۰): حق تألیف جزوات درسی :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
کپی‌رایت

پرسمان حقوقی (۲۰): حق تألیف جزوات درسی پرسمان حقوقی (۲۰): حق تألیف جزوات درسی

سه شنبه, ۱۹ فروردين ۱۳۹۹، ۱۰:۵۴ ب.ظ

بسمه تعالی

سلام

 

سوال :

آیا قانون برای اساتید و مراکز آموزشی حقی به عنوان حق تألیف یا نشر یا تکثیر برای جزوات ارئه‌شده به دانشجویان قائل است؟ به عبارت دیگر آیا دانشجویان در مراکز علمی مختلف حق نشر، تکثیر یا تألیف دروسی که در کلاس‌های درس ارائه می‌شود را دارند، یا این حق متعلّق به اساتید و مراکز آموزشی و علمی است؟

پاسخ : 

 با توجه به قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان به هرآنچه که از راه دانش، هنر و ابتکار مولف، مصنف و هنرمند پدید می‌آید، بدون در نظر گرفتن طریقه یا روشی که در بیان و ظهور آن به کار رفته اثر گفته می‌شود. یکی از اثرهای مورد حمایت این قانون، کتاب، رساله، جزوه، نمایشنامه و هر نوشته دیگر علمی، فنی، ادبی و هنری است. حال اگر بخواهیم جواب درستی به سوال فوق‌‌الذکر بدهیم باید بخش تألیف اثر را از بخش‌های نشر و تکثیر و... جدا کنیم.

بر اساس قانون مذکور حقوق پدیدآورنده شامل حق انحصاری نشر و پخش و عرضه و اجرای اثر و حق بهره‌برداری مادی و معنوی از نام و اثر او است.

این بدان معناست که اگر به عنوان مثال استاد درسی را ارئه دهد و دانشجو آن مطلب را به صورت مکتوب درآورد (جزوه‌نویسی کند) این جزوه فقط برای خود دانشجو قابل استفاده است و اگر بخواهد آن مطلب را چاپ کند و به عبارتی جنبه‌ی انتفاعی برای وی داشته باشد نیاز به اجازه‌ی استاد دارد. به عبارت دیگر تألیف جزوات دروسی که استاد ارائه می‌دهد تا زمانی که برای مولف یا دانشجو جنبه‌ی انتفاعی نداشته باشد مجاز است و نشر و تکثیر و عرضه‌ی آن بدون اجازه ممنوع است.

البته تکثیر جزوه در خود کلاس درس یا دانشگاه به عنوان مثال برای دانشجویانی که بعضی از جلسات را غایب بودند در حدود عرف خالی از مانع می‌باشد. اما تا حدی که جنبه‌ی انتفاعی نداشته باشد.

اما گاهی اتفاق می‌افتد که شخص استاد جزوه‌ای را به صورت کتبی به دانشجویان ارائه می‌دهد، در این گونه مواقع زمانی مولف (استاد ارائه‌دهنده‌ی درس) از حقوق مادی مورد حمایت این قانون برخوردار است (حق نشر، تکثیر، عرضه و...) که اثر برای نخستین‌بار در ایران چاپ یا پخش یا نشر یا اجرا‌شده باشد و قبلاً در هیچ کشوری چاپ یا نشر یا پخش و یا اجرا نشده باشد.

لازم به ذکر است متخلفینی که حق تألیف و نشر و تکثیر و... را نقض را می‌کنند به حبس تأدیبی از سه ماه تا یک سال محکوم خواهند شد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه