پرسمان حقوقی(۲۴): دریافت چک و سفته از کارگر :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
کپی‌رایت

پرسمان حقوقی(۲۴): دریافت چک و سفته از کارگر پرسمان حقوقی(۲۴): دریافت چک و سفته از کارگر

پنجشنبه, ۲ تیر ۱۴۰۱، ۰۵:۵۳ ب.ظ

بسمه تعالی

سلام

 

سوال :

در قراردادکاری بین طرفین، آیا قانوناً کارفرما می‌تواند از کارگر تضمیناتی از قبیل چک و یا سفته دریافت نماید؟ و اگر پاسخ به این سوال مثبت است، کارفرما می‌تواند پس از اتمام رابطه قراردادی همچنان از استرداد این اسناد خودداری نماید؛ به این بهانه که قوانین داخلی این شرکت این چنین ایجاب می‌کند؟

 

پاسخ : 

کارفرمایان بعضاً با عنوان گنگ و مبهم (حسن انجام کار) یا عناوین دیگر از کارجویان درخواست سفته می‌نمایند، که گاهی باعث بروز مشکل برای کارجو و یا حتی کارفرما می‌شود.

اما باید گفت عمدتاً به دلیلی پیشگیری از شکایات احتمالی کارگران نسبت به فرضاً حقوق پرداختی اقدام به دریافت چک و یا سفته می‌نمایند؛ و گاهی برای ضمانت سالم بازگرداندن اجناس تحویلی به کارگر؛ و عنوان حسن انجام کار صرفاً ابزاری است برای فریب کارجویان ناآگاه به حقوق خود.

به طور کلی باید گفت اولاً قانون کار و مقررات تبعی آن در این رابطه مسکوت مانده است. ثانیاً شرایط کار و تعهدات مندرج در قرارداد تا جایی که با قوانین موضوعه کشور متناقض نباشد، صحیح است.

 

لذا صدور چک و یا عمدتاً سفته‌ از سوی کارجو جهت انعقاد قرارداد کاری صحیح است، لکن باید نکاتی در صدور آن رعایت شود تا از سوء استفاده‌ های احتمالی جلوگیری شود:

۱- بهتر است که سفته بدون تاریخ صادر شود

۲- حتماً در سفته علت صدور آن ذکر شود. (مثل: حسن انجام کار یا ضمانت انجام تعهد)

۳- از اوراق سفته کپی تهیه شود و به امضای مدیر یا کارفرما برسد

۴- در قسمتی که می‌بایست نام گیرنده وجه درج شود نام شخصی که با او قرارداد بسته شده قید شود( اعم از شخص حقیقی یا حقوقی)

۵- حتماً در متن قرارداد همکاری شماره سفته و مشخصات آن و همچنین علت صدور سفته یا چک ذکر شود

 

نکته ۱: لازم به ذکر است یک نسخه از قرارداد را که موارد فوق الذکر در آن درج شده است نیز باید تحویل کارگر شود؛ یا رسیدی مشتمل بر دریافت چک و سفته با مشخصات فوق تحویل کارگر شود

نکته۲: چک و سفته در دست کارفرما امانت باقی می‌ماند و پس از پایان رابطه قراردادی کارفرما موظف به بازگرداندن آنها می‌باشد. چنانچه پس از پایان قرارداد این اسناد به هر دلیلی به اجرا گذارده شود، مصداق خیانت در امانت خواهد بود.

 

واژگان حقوقی:

۱- کارگر: منظور از کارگر هر کسی است که با او بر اساس قانون کار قراداد همکاری منعقد می‌نمایند. و تفاوتی در این که در محیط اداری یا کارگاهی و صنعتی مشغول است نمی‌باشد. بنابراین قانون کار بر تمامی این افراد حاکم است.

  • محمدحسین دوستعلی

پرسمان حقوقی

چک

کارگر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه