چگونه می‌توان با قرآن ثابت کرد که ما نیاز به مرجع تقلید داریم؟ :: کیمیا

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

کیمیا؛ دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کم علم

کیمیا

دغدغه‌هایی از جنس دین، فرهنگ، ادبیات و شاید هم کمی علم

تاریخ امروز
کیمیا

سلام
۱. کیمیا -از سال ۱۳۸۴ تا حالا- دیگر تبدیل به مرجعی شده برای تمام کارهایی که در دنیای مجازی و بعضا غیرمجازی انجام می‌دهم که خیلی هم زیاد است. امیدوارم روز به روز بیشتر شود به همراه برکت.
۲. اگر دنبال چیز خاصی آمده‌اید، از قسمت موضوعات استفاده کنید؛ ضمنا از کلمات کلیدی یا همان تگ‌ها هم غافل نشوید. برای دسترسی به نام شاعران و دسته‌بندی اشعار آیینی از منوی بالای صفحه استفاده کنید.
۳. وجود شعر از شاعران مختلف در کیمیا -چه آیینی و چه غیر آن- لزوما به معنای تایید محتوا یا -احتمالا- گرایش فکری خاص شاعر نیست. اینجا در واقع دفتر شعر من است. سعی می‌کنم هر شعری که می‌خوانم را در آن ثبت کنم. در واقع این‌ها انتخاب‌های بنده نیست، فقط اشعاری است که می‌خوانم. سعیم بر این است که حتی‌المقدور شعرهایی که شاعرش ناشناس است را ثبت نکنم.
۴. اگر علاقه دارید شعرتان در کیمیا ثبت شود، بنده با افتخار در خدمتم؛ اثرتان را یا یک قطعه عکس از خودتان -جسارتا با حفظ شئونات- در اندازه‌ی ۶۶۰ در ۳۳۰ پیکسل به ایمیل kimia514@gmail.com یا آی‌دی تلگرامی @naser_doustali ارسال کنید.
فعلا همین
یاعلی

حمایت می‌کنیم
دنبال چی می‌گردید؟
پیگیر کیمیا باشید
بخش‌های ویژه
نیت کنید و هم بزنید
به کیمیا چه امتیازی می‌دهید؟
آخرین نظرات
کپی‌رایت

پرسش:

چگونه می‌توان با قرآن ثابت کرد که ما نیاز به مرجع تقلید داریم؟

 

پاسخ:

خداوند در قرآن از دو نوع پیروی یاد کرده و یکی را تقبیح کرده و پویندگانش را ملامت کرده و دیگری را تحسین کرده و بدان فراخوانده است.

تقلید مذموم:

وَ إِذا قیلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَینا عَلَیهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ کانَ آباؤُهُمْ لا یعْقِلُونَ شَیئاً وَ لا یهْتَدُون(۱)

چون به ایشان گفته شود که از آن‌چه خدا نازل کرده است پیروی کنید، گویند: نه، ما به همان راهی می‌رویم که پدرانمان می‏‌رفتند. حتی اگر پدران‌شان بی‌خرد و گمراه بوده‏‌اند.

قالُوا حَسْبُنا ما وَجَدْنا عَلَیهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ کانَ آباؤُهُمْ لا یعْلَمُونَ شَیئاً وَ لا یهْتَدُون(۲)

آن آیینی که پدران خود را بدان معتقد یافته‌ایم ما را بس است. حتی اگر پدران‌شان هیچ نمی‌دانسته‌اند و راه هدایت نیافته بوده‌اند؟

تقلید ممدوح:

یا أَبَتِ إِنِّی قَدْ جاءَنی‏ مِنَ الْعِلْمِ ما لَمْ یأْتِک فَاتَّبِعْنی‏ أَهْدِک صِراطاً سَوِیا(۳)

ای پدر، مرا دانشی داده‌‏اند که به تو نداده‏اند. پس، از من پیروی کن تا تو را به راه راست هدایت کنم.

فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکرِ إِنْ کنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ(۴)

اگر خود نمی‏دانید، از اهل کتاب بپرسید.

آیاتی که تقلید را لازم می‌شمرد، فراوان است و نیاز به مرجع یک حکم فطری است. زیرا همه‌ی مردم، عالم به احکام دین نیستند و فرصت و توان مراجعه و استنباط احکام را از کتاب و سنت ندارند و برای فهمیدن حکم خدا، چاره‌ای جز مراجعه به عالمان دین و قرآن و حدیث‌شناس ندارند. قرآن و روایات همین حکم فطری عقل را یادآوری کرده و به تقلید از عالم عادل فراخوانده و از تقلید از فاسقان که علم ندارند و ادعای علم می‌کنند یا علم دارند ولی فاسقند و در حکم خدا دست می‌برند، نهی کرده است.

 

پی‌نوشت‌ها:

۱. بقره (۲) آیه ۱۷۰.

۲. مائده (۵) آیه ۱۰۴.

۳. مریم (۱۹) آیه ۴۳.

۴. نحل (۱۶) آیه ۴۳.

از سایت مرکز ملی پاسخ‌گویی به سوالات دینی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدایت به بالای صفحه